Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Jižní Korea vítá obnovení summitu Trumpa s Kimem

Jižní Korea, ilustrační foto
Jižní Korea, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Soul - Jižní Korea uvítala oznámení amerického prezidenta Donalda Trumpa, že se jeho setkání se severokorejským vůdcem Kim Čong-unem uskuteční 12. června.

"Zdá se, jako by se cesta vedoucí k summitu Severní Koreje a Spojených států rozšířila a posílila," uvedl mluvčí jihokorejského prezidenta Mun Če-ina. Soul podle něj na setkání Trumpa s Kimem čeká "s napětím, ale i s trpělivostí".

Prezident Trump se v pátek v Bílém domě setkal se severokorejským vyslancem Kim Jong-čcholem. Po schůzce oznámil, že se summit s Kim Čong-unem, který na konci května odřekl, přece jen uskuteční. Řekl také, že se Severokorejci chtějí vzdát jaderných zbraní a že o lidských právech s emisarem nemluvil.

Jihokorejský prezident Mun Če-in, který se s Kim Čong-unem setkal v posledních týdnech hned dvakrát, podle agentury AP u Trumpa za konání singapurského summitu tvrdě lobboval.

Témata:  Jižní Korea Donald Trump

Aktuálně se děje

17. dubna 2024 11:24

Ulici už má. Teď po Putinovi v Rusku pojmenují čtvrť

Podle ruských médií se radnice v Grozném rozhodla pojmenovat čtvrť po ruském prezidentovi Vladimiru Putinovi. Tato čtvrť není úplně nová - vytvoří se oddělením a přejmenováním části stávající čtvrti, která je v současnosti nazývána po Šejchu Mansúrovi.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy