Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Už je rozhodnuto. Trump a Kim se setkají v singapurském hotelu Capella

Severokorejský diktátor Kim Čong-un
Severokorejský diktátor Kim Čong-un
Foto: dailymail.co.uk **dailymail.co.uk**

Washington – Jednání mezi americkým prezidentem Donaldem Trumpem a severokorejským vůdcem Kim Čong-unem se uskuteční 12. června v Singapuru v hotelu Capella na ostrově Sentosa. Informovala o tom mluvčí Bílého domu Sarah Sandersová.

Média už dříve o hotelu Capella spekulovala jako o jednom z možných dějišť historického summitu. Hlavním tématem schůzky mezi vůdci USA a KLDR bude jaderné odzbrojení Severní Koreji.

„Děkujeme našim skvělým singapurským hostitelům za jejich pohostinnost," napsala Sandersová. Začátek schůzky je plánován na 9:00 místního času (3:00 SELČ).

Hotel Capella nebyl jediný, o kterém média jako o dějišti summitu spekulovala. Zmiňován byl v této souvislosti například hotel Shangri-La, kde se o uplynulém víkendu konala bezpečnostní konference za účasti amerického ministra obrany Jamese Mattise.

Bezpečnost vrcholné schůzky budou podle agentury Reuters zajišťovat také pověstní nepálští Gurkhové. Ti jsou v britské armádě i jinde zařazováni do elitních jednotek, protože jsou považováni za neohrožené bojovníky. Donald Trump i Kim Čong-un si do Singapuru přivezou také svou vlastní ochranku.

Témata:  Singapur Donald Trump Kim Un-Čong

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 14:18

Ukrajina získá systém Patriot od Řecka. Výměnou za americké záruky a kompenzaci

Řecko změnilo svůj postoj ohledně poskytnutí protivzdušné obrany Ukrajině. Nyní se rozhodlo, že systém Patriot Kyjevu poskytne, minimálně jeden.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy