Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Americký šéfkuchař Anthony Bourdain spáchal sebevraždu

jídlo
jídlo
Foto: Pixabay

Atlanta – Známý americký šéfkuchař a hlavní konkurent rovněž známého britského šéfkuchaře Gordona Ramsaye Anthony Bourdain spáchal sebevraždu. Bylo mu 61 let.

Bourdain se stal světovou celebritou díky televizní show Neznámé končiny, která byla vysílaná i v Česku. O jeho smrti informovala televizní stanice CNN. „S mimořádným smutkem potvrzujeme smrt našeho přítele a kolegy Anthonyho Bourdaina," uvedla televize ve svém prohlášení.

„Miloval dobrodružství, nová přátelství, dobré jídlo, pití a nezapomenutelné zážitky z celého světa. Stal se z něj výjimečný vypravěč. Jeho talent nás neustále překvapoval a bude nám moc scházet. Naše myšlenky a modlitby jsou teď s jeho dcerou a rodinou, která prožívá těžké chvíli,“ dodala televize.

Jeho tělo našel v hotelovém pokoji ve Francii jeho francouzský přítel Eric Ripert, spolumajitel a šéfkuchař restaurace Bernadin.

Bourdain se proslavil publikacemi Důvěrnosti z kuchyně, Šéfkuchař na cestách či Bez servítku. Před několika lety tento šéfkuchař navštívil také Prahu, po níž ho doprovázel mimo jiné český šéfkuchař rovněž známý z televize Zdeněk Pohlreich.

Témata:  Anthony Bourdain jídlo

Aktuálně se děje

8:55

Summit EU: Lídři se shodli na potřebě poskytnout Ukrajině systémy protivzdušné obrany

Šéfové států a vlád členských zemí EU se ve čtvrtek večer, první den mimořádného summitu EU v Bruselu, shodli na potřebě poskytnout Ukrajině systémy protivzdušné obrany.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy