Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Bouřky řádily i v Německu a Maďarsku. Vyžádaly si několik mrtvých

Bouřky, ilustrační fotografie
Bouřky, ilustrační fotografie
Foto: Pixabay

Berlín/Budapešť - Silné bouřky během víkendu zasáhly taky Německo, Francii a Maďarsko. Obzvlášť vážná byla situace v Heilbronnu ve spolkové zemi Bádensko-Württembersko. čytři lidé tragicky zahynuli v Maďarsku.

Kolem městečka Bitburg na úplném západě Německa do terénu vyjelo více než 900 hasičů. Po prudkých lijácích ze sobotního večera tam byl částečně vyhlášen poplach. Podle německé meteorologické služby v oblasti spadlo během několika hodin v průměru až 80 litrů deště na čtvereční metr.

V Heilbronnu se ulice proměnily v potoky. V místním okrese zaznamenala policie 450 zásahů. Voda zaplavovala i hlavní hasičskou stanici v Heilbronnu. Zpěvačka Sarah Connorová musela zrušit koncert, na němž se očekávalo kolem 3500 fanoušků.

Koncerty pod širým nebem byly zrušeny také v bavorských městech Řezno a Marktleuthen, který leží poblíž hranice s Českou republikou. Lehká zranění utrpěli dva lidí v automobilu u saského města Döbeln, když narazili do vyvráceného stromu. Stromy v oblasti spadly na více silnic, některé ulice byly zaplaveny.

V pátek usmrtil blesk u dolnosaského Hamelnu na cyklostezce podél řeky Vezery muže z Itálie. Rovněž v pátek přišli o život čtyři lidé v jihomaďarském Dombóváru, když se 40metrový strom vykořeněný prudkými nárazy větru zřítil na jejich osobní automobil. Podle agentury MTI přežil pouze jeden člověk ve voze.

V obci Saint-Avold na severovýchodě Francie musela být v sobotu evakuována místní klinika, když voda zaplavila přízemí. Do jiných nemocnic muselo být přemístěno i 11 matek s malými dětmi.

Témata:  bouřky počasí Maďarsko Německo

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 18:02

Joe Biden podepsal návrh zákona o pomoci Ukrajině, Tchaj-wanu a Izraeli

Americký prezident Joe Biden podepsal návrh zákona o pomoci pro Ukrajinu, Tchaj-wan a Izrael, což znamená, že Spojené státy vyčlení na balíček pro Kyjev přibližně 61 miliard dolarů. Několik hodin předtím ho podpořil Senát.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy