Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Trumpovy nevhodné vtípky? Novináře vyzval, aby s Kimem na fotkách vypadali hubení

Donald Trump, 45. prezident USA
Donald Trump, 45. prezident USA
Foto: ABC News

Singapur - To by nebyl Donald Trump, aby nedošlo k diplomatické ostudě. Před obědem na summit s vůdcem KLDR Kim Čong-unem vyzval novináře, aby oba lídři na jejich fotografiích byli "pěkní, pohlední a hubení". Video okamžitě zaujalo uživatele sociálních sítí.

"Děláte všichni pěknou fotku?" zeptal se Trump fotoreportérů krátce před tím, než usedl s Kimem ke společnému obědu. "Abychom vypadali pěkní, pohlední a štíhlí," dodal.

Následný záběr na obličej severokorejského vůdce podle některých uživatelů sociálních sítí prozrazuje, že prezidentův komentář Kima příliš nepobavil. Není ovšem jasné, zda mu prezidentova slova tlumočník přeložil.

Trump a Kim se v minulosti častovali nadávkami. Šéf Bílého domu o severokorejském vůdci hovořil jako o "malém a tlustém" a označil jej také za "rakeťáka". Vůdce KLDR zase o Trumpovi řekl, že je choromyslný a označil jej za "starého blázna".

Témata:  Donald Trump Singapur Kim Un-Čong

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 19:55

Právníci Navalného zůstanou ve vyšetřovací vazbě další dva měsíce

Soud v Moskvě rozhodl, že právníci zesnulého ruského opozičního politika Alexeje Navalného zůstanou ve vyšetřovací vazbě další dva měsíce. Oznámila to stanice Rádio Svobodná Evropa (RFE/RL).

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy