Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Šaman věští výsledky fotbalu? Mexiko prý vyhraje nad Německem

Fotbal, ilustračni fotografie
Fotbal, ilustračni fotografie
Foto: Michal Kalášek, EuroZprávy.cz

Mexiko - Fotbalisté Mexika v nedělním úvodním utkání na mistrovství světa porazí obhájce titulu z Německa. Předpověděl to samozvaný velmistr mexických šamanů.

Mexiko by si mělo s Německem poradit 1:0 a pomoci by mu k tomu mělo i kouzlo, které Antonio Vázquez Alba seslal při středečním obřadu. "Ometéotle, tak si to přeji, tak to je a tak to i bude," prohlásil. Jiný aztécký bůh Quetzalcóatl by zase měl zajistit postup do čtvrtfinále.

"Dej mi veškerou tvou moc a sílu prorazit nebeskou bránu a dovol Mexiku zahrát si na šampionátu pět zápasů. Quetzalcóatle, nechť se tak stane," přidal Vázquez, který rovněž předpověděl, že mistrem světa bude Španělsko, Portugalsko, nebo Brazílie.

Přesnost věštby je u Vázqueze diskutabilní. Sice předpověděl zatčení šéfa drogového kartelu Joaquína Guzmána, ale před dvěma lety měl podle něj Donald Trump v prezidentských volbách prohrát.

Témata:  Mexiko fotbal sport fotbalové mistrovství světa

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 13:40

Mrazivé počasí se v Česku zdrží: Zimní kabáty neodkládejte, přituhne

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve čtvrtek vydal dvě výstrahy před projevy zimního počasí, které jsou očekávány v následujících hodinách a dnech. Na většině území má v noci opět mrznout, na horách pak bude vydatně sněžit.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy