Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kriminalita a útoky uprchlíků? Čísla ukázala děsivý stav Německa

Uprchlíci, ilustrační foto
Uprchlíci, ilustrační foto
Foto: UNHCR

Berlín - Uprchlíci jsou zodpovědní za ohromný nárůst násilných kriminálních činů, které se odehrají v Německu. Uvedla to televize CNN s odkazem na výzkum, který si nechala vypracovat tamní vláda. Němcům ale dochází trpělivost a denně na migranty útočí.

Migranti jsou zodpovědní za většinu nárůstu násilné kriminality v Německu. Vyplývá to ze studie, kterou si nechala vláda vypracovat z údajů z Dolního Saska, státu, kde bylo více než 90 procent nárůstu připsáno mladým mužským migrantům.

Podle CNN nejsou zjištění nijak překvapivá, protože mnozí migranti, kteří přišli do Německa v posledních letech, jsou jedinci ve věku od 14 do 30 let. Migranti se dopouští trestné činnosti bez ohledu na státní příslušnost.

Výzkumníci podle televize také uvedli, že u migrantů je dvakrát větší pravděpodobnost, že budou nahlášeni na policii za násilné trestné činy, než u německých občanů.

Zpráva vychází ze statistik Dolního Saska, kde policisté v posledních letech zaznamenali nárůst ohlášených násilných trestných činů o 10,4%. Na základě údajů ministerstva vnitra, které vede migrantům samostatný záznam o zločinech, zpráva uvedla, že 92,1% tohoto nárůstu lze připsat migrantům.

Výzkumní také uvádějí, že třetinou všech obětí násilných zločinů ze strany migrantů byli jiní migranti.

Němci zuří, na migranty útočí denně

Vysoká čísla ale nevykazují pouze útoky migrantů. Denně je podle statistik Němci napadeno zhruba šest uprchlíků. Čísla tak ukazují na všeobecnou nespokojenost Němců s migranty.

Přesto počet těchto útoků klesá. Zatímco v roce 2016 jich bylo kolem 3500, loni už "pouze" 2219.

V 1906 případech se loni stali terčem útoku přímo žadatelé o azyl, v 313 případech se pachatelé zaměřili na budovy, ve kterých jsou migranti ubytováni.

Zranění celkem utrpělo více než 300 osob. S odvoláním na aktuální data ministerstva vnitra o tom informovaly noviny mediální skupiny Funke. 

Povaha registrovaných útoků se značně liší. Sahá od poškozování majetku až po násilné trestné činy včetně ublížení na zdraví, žhářství či bombových útoků.

U naprosté většiny případů bylo motivem útoku extrémně pravicové smýšlení pachatelů.

Témata:  uprchlíci Německo

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 12:38

Meningokok připravil o život ročního chlapce. Nebyl očkovaný

V Praze na konci března podlehl roční chlapeček nebezpečné meningokokové infekci, uvedl Státní zdravotní ústav (SZÚ) v úterý. Dítě nebylo očkované. Odborníci nyní apelují na lidi, aby zvážili podstoupení očkování. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy