Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Pekingu přistálo nákladní letadlo KLDR. Podle médií palubě mohl být Kim Čong-un

Kim Čong-un
Kim Čong-un
Foto: china.org.cn

Peking - Severokorejský diktátor Kim Čong-un odložil rakety a dává přednost diplomacii. Letos už potřetí zavítal do Číny. Zdržet by se tam měl dva dny. Podrobnosti čínská média neuvedla, návštěvy si ale všimla japonská agentura Kjódó.

Agentura Kjódó svůj závěr vyvodila z informace, že v Pekingu přistálo nákladní letadlo KLDR, které Pchjongjang před týdnem využil během historického setkání Kima a amerického prezidenta Donalda Trumpa v Singapuru.

V březnu přijel Kim do Pekingu vlakem, byla to jeho první zahraniční cesta od nástupu k moci v roce 2011. Podruhé se vydal do Číny v květnu, kdy zvolil leteckou dopravu.

Čína je nejbližším diplomatickým spojencem KLDR, ačkoli v posledních letech se vztahy obou zemí zhoršily vzhledem k rozhořčení Pekingu nad zbrojními testy Severní Koreje.

Témata:  Čína Severní Korea Kim Un-Čong

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy