Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Selhání lékaře? Matku s dítětem označil za paranoidní, chvíli poté dívka zemřela

Lékaři
Lékaři
Foto: Pixabay

Manchester - Británií rezonoval otřesný případ lékařského selhání. Matka se bála o svou těžce nemocnou šestiletou dceru, která trpěla vysokými horečkami a chronickou únavou. Lékař matce řekl, že nejde o nic vážného, a obě poslal domů. Chvíli na to ale dívka zemřela.

Kirsty Ermenekliová se se svou šestiletou dcerkou Layalou vydala do anglické nemocnice Royal Oldham. Lékařům sdělila, že její dítě trápí vysoké horečky, pocity letargie a další příznaky onemocnění.

Layala měla na kyčli velkou vyrážku. Lékař ale i přes to Kristy oznámil, že jde jen o obyčejnou vyrážku s modřinou a navzdory pochybnostem zdravotní sestřičky ji poslal zpět domů.

Příznaky nemoci ale neutichaly, naopak se stupňovaly. Stav holčičky se stále zhoršoval a nakonec byla přijata na dětské oddělení, kde bojovala o život. Po osmi hodinách od příjezdu do nemocnice ale zemřela.

Ukázalo, že ve skutečnosti trpěla vážnou meningitidou, kterou lékař nepoznal a podcenil.

Kristy zahraničním médiím řekla, že ji lékaři měli za paranoidní matku, která zbytečně prožívá nemoc svého dítěte. Tvrdí, že ji ani dostatečně neinformovali o jejím zdravotním stavu.

"V té době jsem si myslela, že Layala je v těch nejlepších rukou," dodala zdrcená Kristy, která má doma další dvě děti a díky selhání lékařů je nyní paranoidní ještě více.

Témata:  Velká Británie lékaři

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 21:41

Hamás ukázal rukojmího na videu. Zmocnil se ho na festivalu

Teroristé z palestinského hnutí Hamás ve středu zveřejnili video s jedním z rukojmích. Podle médií jde o izraelsko-amerického mladíka, kterého se militanti zmocnili na festivalu. V rámci války v Gaze má brzy následovat další fáze - izraelská ofenziva do Rafáhu. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy