Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Turecku bylo zadrženo 14 teroristů IS, před nedělními volbami chystali atentát

Turecká policie
Turecká policie
Foto: egm.gov.tr

Ankara - V Turecko bylo zatčeno 14 lidí podezřelých z členství v teroristické skupině Islámský stát (IS), podle úřadu chystali atentát před nedělními volbami. Všichni zadržení jsou cizinci a byli předvedeni k výslechu.

Turecko čekají v neděli prezidentské i parlamentní volby. Turecký politický systém se mění na prezidentský.

IS stát v minulých letech v Turecku spáchal množství útoků včetně toto v lednu 2017. Zasažen byl tehdy istanbulský noční klub a zahynulo 39 lidí.

Podle agentury Anadolu při akcích, k nimž se dosud IS přihlásil, přišlo v Turecku o život přes 300 lidí.

Při cestování a pobytu ve všech oblastech Turecka je třeba dbát maximální opatrnosti, zásadně se vyhýbat všem shromážděním osob, apeluje na české turisty MZV ČR. Dále je nutné dbát pokynů tureckých orgánů, být v kontaktu s cestovní kanceláří, která cestu zařizuje, nebo s hostící organizací, univerzitou či společností. Je nutno rovněž pravidelně sledovat média a jiné informační zdroje o aktuální bezpečnostní situaci v zemi a vyhýbat se fotografování vojenských objektů nebo objektů podobného charakteru. Turisté by měli zvážit zbytnost cest do jihovýchodní oblasti Turecka.

Témata:  Turecko Islámský stát policie Turecko

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 18:40

Loňská střelba na FF UK významněji zasáhla kolem 9000 lidí

Loňská tragická střelba na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy (FF UK) a s ní související události psychicky významněji zasáhly kolem 9000 lidí v Česku. Krizovou intervenci jim poskytovaly stovky odborníků. Ve zprávě o poskytnuté psychosociální pomoci to ve čtvrtek uvedla česká policie.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy