Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Při iráckém náletu v Sýrii bylo zabito 45 radikálů IS, je mezi nimi i posel chalífy Bagdádího

Výcvikový tábor Islámského státu v Afghánistánu
Výcvikový tábor Islámského státu v Afghánistánu
Foto: JustPaste.It

Bagdád - Při dnešním náletu iráckých stíhaček F-16 na město Hadžín ve východní Sýrii bylo zabito 45 příslušníků Islámského státu (IS), kteří v tu chvíli měli setkání. Bomby dopadly na tři budovy, které spojoval zákop. Operace se uskutečnila na příkaz iráckého premiéra Hajdara Abádího.

Hadžín je lokalita na břehu řeky Eufrat v provincii Dajr az-Zaur, vzdálená asi 50 kilometrů od irácké hranice.

Veškeré teroristické cíle, včetně 45 teroristů, byly zničeny, uvedla irácká armáda s tím, že mezi zabitými je i zástupce ministra pro válečné záležitosti IS, policejní velitel IS, radikál odpovědný za propagandistický tisk a osobní posel vůdce organizace abú Bakra Bagdádího.

Irácké letectvo začalo cíle IS v Sýrii bombardovat v dubnu. V Iráku byl IS poražen loni, avšak členové této organizace se stáhli právě k syrské hranici.

Témata:  Islámský stát Sýrie Abú Bakr al-Bagdádí

Související

Aktuálně se děje

7. září 2024 8:33

Vrátí se Harry a Meghan do Británie? Mlčí se o tom, ale rozhodnutí už padlo

Někomu chybějí, jinému vůbec. Princ Harry a jeho žena Meghan už několik let nereprezentují britskou královskou rodinu, dokonce se odstěhovali do zámoří. Nyní se ale objevily spekulace o údajné touze prince vrátit se do rodné země. Britská média ale zjistila, že reálně se nic takového nechystá. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy