Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Německu vyšetřují údajného traviče svačin spolupracovníků, může mít na svědomí přes 20 životů

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Pixabay

Berlín - V Německu byl zadržen 56letý muž kvůli pokusu o otrávení svačiny spolupracovníka. Případ záhy nabral nečekaný obrat. Ve firmě z města Schloss Holte-Stukenbrock, kde pracovali, byl zaznamenán neobvykle vysoký počet případů srdečních záchvatů a rakoviny. Úřady vyšetřují zpětně 21 podezřelých úmrtí.

Muž byl zatčen v květnu poté, co ho zachytila bezpečnostní kamera, jak sype podezřelý prášek na sendvič kolegy. Policie upřesnila, že prášek obsahoval octan olovnatý "v množství, která by stačila ke způsobení vážného poškození orgánů". Při prohledání bytu podezřelého vyšetřovatelé našli další nebezpečné látky jako rtuť, olovo a kadmium.

V současnosti je ve firmě podezření na otravu těžkým kovem u dvou lidí. Podle nepotvrzených informací médií je jeden z nich už nějakou dobu v kómatu a druhý se podrobuje dialýze.

Obviněný muž se zatím k podezřením nevyjádřil a nejasný zůstává také jeho motiv. Nyní chtějí vyšetřovatelé vyslechnout příbuzné a lékaře předčasně zesnulých. Poté má být zvážena i možnost opětovného prozkoumání jejich ostatků. Policie v Bielefeldu vytvořila 15členné oddělení vražd, které se má soustředit na tyto případy.

Témata:  otrava Německo jídlo

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy