Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

"Na obranu proti migrantům", Maďarsko vydalo do Německa muže, který nelegálně prodávala zbraně

Maďarsko
Maďarsko
Foto: Pixabay

Berlín – Budapešť do Německa vydala muže, který údajně provozoval nelegální internetový obchod se zbraněmi. Muž známý svými krajně pravicovými názory na svém portálu Migrantenschreck nabízel především plynové pistole a pušky na projektily z tvrdé gumy. 

Obviněný lidem nabízel zbraně „na obranu proti migrantům" prostřednictvím internetového obchodu pod názvem Migrantenschreck (Úděs migrantů). Čtyřiatřicetiletý muž přistál v doprovodu dvou policistů na letišti Berlín-Schönefeld, informovalo dnes berlínské státní zastupitelství.

Muž s krajně pravicovými názory - podle médií jde o Maria Rönsche z Erfurtu - nyní zůstane ve vyšetřovací vazbě a bude obžalován. Mario R. proti svému vydání vznesl stížnost, ale maďarské úřady ji zamítly.

Podle policie muž zbraně mezi květnem a listopadem 2016 nezákonně prodal 193 osobám v Německu. Obchody přitom realizoval prostřednictvím své firmy a několika účtů v Maďarsku. Do Maďarska se Rönsch před policií ukryl zřejmě už v roce 2016.

Témata:  Německo Maďarsko uprchlíci

Aktuálně se děje

17. dubna 2024 20:05

Ukrajinští piloti budou trénovat na dalších třech nizozemských F-16

Nizozemsko předá tři stíhačky F-16 na rumunskou leteckou základnu, na které se ukrajinští piloti a další personál učí pracovat s těmito stroji. Informovala o tom agentura Reuters. Nizozemsko je součástí mezinárodní koalice, která má v plánu dodat ukrajinské armádě stíhačky americké výroby. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy