Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Británii zatkli zdravotnici, je podezřelá z vražd nemluvňat

Děti
Děti
Foto: Pixabay

Londýn - Severoanglickým městem Chester otřásl případ zdravotnice z novorozeneckého oddělení tamní nemocnice. Podle kriminalistů zavraždila osm nemluvňat a dalších šest dětí se zabít pokusila.

Žena byla zatčena na základě vyšetřování, které se týkalo 17 případů úmrtí a dalších 15 "kolapsů bez smrtelných následků" z období od března 2015 do července 2016.

"Je to velmi složité a velmi citlivé vyšetřování a, jak jistě pochopíte, potřebujeme mít jistotu, že děláme vše pro to, abychom podrobně vyšetřili, co k těm úmrtím a kolapsům novorozenců vedlo," uvedl v prohlášení kriminalista Paul Hughes.

Policie vyšetřování zahájila loni v květnu. K zatčené ženě neposkytla žádné podrobnosti kromě toho, že jde o profesionální zdravotnici. 

Chesterská nemocnice ujistila, že vyšetřování podporuje a vyjádřila přesvědčení, že porodnice může bezpečně pokračovat ve své činnosti. Péči nyní poskytuje od 32. týdne těhotenství. Toto omezení bylo předloni zavedeno poté, co byla zaznamenána neobvykle vysoká úmrtnost u předčasně narozených dětí.

Témata:  Velká Británie vražda děti

Aktuálně se děje

15. dubna 2024 16:53

Ukrajina tlačí na spojence: Kdyby nám Západ poskytl podporu jako Izraeli, taky jsme se ubránili

Úspěch Izraele a jeho spojenců, kterým se v noci na neděli ve velké míře podařilo zmařit masivní útok íránských raket a dronů, naznačuje, čeho by Ukrajina mohla dosáhnout proti ruským vzdušným útokům, pokud by měla větší podporu od svých partnerů. V reakci na nejnovější vývoj na Blízkém východě to v pondělí podle agentury AP uvedl ukrajinský ministr zahraničí Dmytro Kuleba.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy