Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Západ USA zasáhly rozsáhlé lesní požáry. Evakuovány byly tisíce lidí

Požár
Požár
Foto: Pixabay

Denver - Oslavy Dne nezávislosti zhatily na západě USA rozsáhlé lesní požáry. Evakuovány byly tisíce lidí. Někde úřady vyhlásily přísný zákaz ohňostrojů, aby zabránily vzniku nových požárů v rozehřátém a vyprahlém regionu.

Národní hasičské centrum hlásilo ve středu z celých USA přes 60 velkých aktivních požárů, většinou ze západu. 

V Coloradu zuří asi 330 kilometrů jihozápadně od Denveru na více než 380 čtverečních kilometrech třetí nejrozsáhlejší požár v dějinách tohoto státu. Na jaře požár v regionu zničil více než 100 domů a přes 2000 jich muselo být evakuováno.

Úřady uvedly, že prioritou je zabránit plamenům v rozšíření do malého horského městečka Cuchara. Požár se pokouší dostat pod kontrolu při nepředvídatelném větru zhruba 1000 hasičů. Od jeho propuknutí z 27. června se jim to však daří jen v omezené míře.

Témata:  požáry v USA požáry

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy

Donald Tusk

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.