Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Trumpova návštěva v Británii? V Londýně by čelil demonstrantům, program se odehraje na venkově

Donald Trump, 45. prezident USA
Donald Trump, 45. prezident USA
Foto: ABC News

Londýn - Americký prezident Donald Trump přiletí do Británie ve čtvrtek 12. července z Bruselu, kde se koná summit NATO. V Londýně, kde by ho zřejmě čekaly davy demonstrantů, jen přenocuje. Hlavní část programu se bude odehrávat na venkově.

Premiérka Theresa Mayová pohostí Trumpa a jeho manželku Melanii na slavnostní večeři v Blenheimském paláci (nedaleko Oxfordu), ve venkovském sídle, kde se v roce 1874 narodil Winston Churchill. Poté prezidentský pár přenocuje v londýnské rezidenci amerického velvyslance.

V pátek 13. července navštíví Trump spolu s Mayovou venkovské sídlo britských premiérů v Chequers, které leží asi 65 kilometrů od Londýna. Po pracovním obědě obou státníků je naplánovaná tisková konference. V pátek odpoledne by se měl Trump na hradě Windsor setkat s královnou Alžbětou II.

Z Británie odcestují Trumpovi v pátek večer do Skotska, kde vlastní americký prezident dvě golfová hřiště a kde stráví víkend. V pondělí pak čeká Trumpa schůzka s ruským prezidentem Vladimirem Putinem v Helsinkách.

Témata:  Donald Trump Velká Británie EuroZprávy.cz

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 21:33

Julia Navalná je na seznamu 100 nejvlivnějších lidí světa časopisu Time

Julia Navalná, vdova po zesnulém ruském opozičním vůdci Alexeji Navalném, hovořila pro časopis Time o svém rozhodnutí vstoupit do politiky poté, co se objevila na obálce jeho posledního čísla, které je věnováno stovce nejvlivnějších lidí světa.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy