Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V thajském chrámu týraly tygry. Veterináři našli 40 mrtvol mláďat

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Pixmac

Bangkok - V buddhistickém chrámu v thajské provincii Kánťanaburí, kde se našly mrtvoly 40 tygřích mláďat, veterináři po týdnu ukončili kontrolu. 22 osob obviněno z nezákonného držení chráněné zvěře a z obchodování s ní.

Cílem operace bylo vyvézt na 140 tygrů z chrámu podezřelého z nelegálních praktik se zvířaty. Mezi zatčenými byli i tři buddhističtí mniši, kteří se při policejní razii snažili uprchnout se zásobou tygřích kůží.

Chrám, který leží západně od Bangkoku, choval tygry od konce minulého století. Podle ochránců zvířat neměly šelmy náležité podmínky k životu, byla jim podávána sedativa a strava neodpovídala jejich potřebám.

Policie má podezření, že lukrativní turistická atrakce byla ve skutečnosti střediskem pro ilegální prodej vzácných zvířat a částí jejich těl. Nalezené části mrtvých těly měl být zřejmě určeny k prodeji, protože se užívají v tradiční čínské medicíně.

Mezinárodní organizace PETA (Lidé pro etické zacházení se zvířaty) v úterý uvedla, že chrám byl "peklem pro zvířata", a vyzvala turisty, aby přestali navštěvovat zvířecí atrakce ve vlasti i v zahraničí.

Témata:  Thajsko týrání zvířat tygři

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 16:38

Češi budou ve volbách do europarlamentu vybírat ze 30 uskupení

Všech 30 registrovaných uskupení bylo připuštěno k účasti v nadcházejících volbách do Evropského parlamentu v České republice. Ministerstvo neodmítlo žádnou z přihlášených kandidátních listin, s výjimkou jedné, která byla podána po uplynutí stanovené lhůty. Volby se budou konat 7. a 8. června.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy