Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Trump dál provokuje? Schůzka s Putinem byla ještě lepší než summit NATO, napsal na twitteru

Vladimir Putin a Donald Trump
Vladimir Putin a Donald Trump
Foto: kremlin.ru

Washington - Americký prezident Donalda Trump dnes na twitteru napsal, že setkání s ruským prezidentem Vladimirem Putinem bylo ještě lepší než summit NATO, který byl rovněž skvělý.

Trump čelí kritice, že se na pondělním summitu v Helsinkách nedokázal Putinovi postavit pokud jde o ruskou roli v amerických prezidentských volbách v roce 2016. 

Republikánský předseda Sněmovny reprezentantů Paul Ryan už v pondělí uvedl, že není pochyb o tom, že Moskva do voleb zasahovala, a že Trump musí uznat, že Rusko není přítelem Ameriky. Dnes Ryan zdůraznil, že Spojené státy stojí za svými spojenci z NATO, a dodal, že je ochoten zvážit další sankce vůči Rusku. 

Šéf Bílého domu dnes na twitteru napsal, že jedině díky němu je nyní aliance lépe financovaná. "NATO bylo slabé, ale teď je zase silné (špatné pro Rusko). Média píšou jen o tom, že jsem byl na vůdce (ostatních členských zemí) hrubý, ale nikdy nezmíní peníze," dodal Trump. Členské země podle něj "zaplatily o 33 miliard dolarů více a další stovky miliard dolarů zaplatí v budoucnu".

Témata:  Donald Trump NATO (Severoatlantická aliance) USA Vladimír Putin

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 21:42

Soud zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Weinsteinem

Nejvyšší soud amerického státu New York ve čtvrtek zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem z roku 2020, ve kterém byl uznán vinným ze sexuálních trestných činů. Nařídil zároveň nový proces v případě.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy