Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Ozbrojenci zaútočili na provinční úřad v Irbílu

Irák
Irák
Foto: Pixabay

Irbíl - Na hlavní provinční úřad v severoiráckém Irbílu dnes zaútočilo několik neznámých ozbrojenců. Dva z nich kurdské bezpečnostní síly zastřelily, další se ale do budovy probojovali. Dva z rukojmích se podařilo zachránit, jeden je ale vážně zraněn.

Irácká televize informovala, že útočníci byli tři a všichni jsou po smrti. Třetí útočník se podle agentury Reuters zřejmě odpálil při sebevražedném útoku. 

Ozbrojenci zabrali třetí patro budovy, není ale jasné, kolik si vzali rukojmích. Podle sdělení místních bezpečnostních složek je situace pod kontrolou a po dalších možných ozbrojencích se v budově pátrá. 

Nikdo se zatím k útoku nepřihlásil a není jasné, zda byli zabiti civilisté. Bezpečnostní složky z činu podezírají Islámský stát (IS).

Irbíl je hlavním městem iráckého Kurdistánu. Naposledy byl v roce 2015 ve městě spáchán útok na americký konzulát. O život přišli tři lidé a dalších pět bylo zraněno. K útoku se tehdy přihlásil IS.

Témata:  Irák Islámský stát Kurdové

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 16:44

Kyjev: Situace na frontové linii na Ukrajině se bude neustále zhoršovat

Situace na frontové linii na Ukrajině se v následujících týdnech bude pravděpodobně neustále zhoršovat. Řekl to šéf ukrajinské vojenské rozvědky Kyrylo Budanov v pondělním rozhovoru pro ukrajinskou verzi stanice BBC.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy