Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Náboženská krize: Žena urazila proroka Mohameda, ubodali ji k smrti

Muslim
Muslim
Foto: Pixabay

Abudža – K tragickému případu došlo v Nigérii, kdy ženu, která údajně urazila proroka Mohameda, ubodali k smrti. Její vrahové byli zadrženi ve čtvrtek, místní křesťané ale žádají úřady o větší ochranu. Informoval o tom server abcnews.

Bridet Abihimeová byla ubodána k smrti dvěma muži poté, co údajně urazila proroka Mohameda – měla o něm říci, že není důležitý. V sobotu Solomon Arase, nigerijský policejní prezident, uvedl, že oba muži byli ve čtvrtek zadrženi.

Jak server vysvětluje, celý případ se odehrál na severu země, který je převážně muslimský. Severní část Křesťanské asociace Nigérie policii obviňuje, že zde křesťany nechrání dostatečně. Varovala také před „hrozící náboženskou krizí". V minulosti totiž podobné útoky vedly k protiúderu a sektářskému násilí.

„Toto barbarství musí přestat," uvedl reverend John Hajab, mluvčí této asociace. Podle něj se policie pokusila vraždu utajit.

Arase ale slíbil, že dojde k rychlému vykonání spravedlnosti, a ujistil, že byly všechny bezpečnostní složky nasazeny tak, aby se předešlo k „degradaci ve velkou bezpečnostní hrozbu".

Témata:  Nigérie Islám křesťanství muslimové

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 17:26

Piráti rázně odmítli návrh lidovců na zvýšení důchodových odvodů pro bezdětné

Piráti jednoznačně odmítají návrh lidovců na zvýšení důchodových odvodů pro bezdětné. Podle nich je tento záměr kontroverzní, neboť postihuje lidi bez potomků, aniž by vedl k vyšší porodnosti.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy