Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Spoluzakladatelka hnutí Femen spáchala sebevraždu, bylo jí 31 let

Francie
Francie
Foto: Pixabay

Paříž/Kyjev - Spoluzakladatelka kontroverzní skupiny Femen Oksana Šačková spáchala v Paříži sebevraždu, bylo jí 31 let. Hnutí proslulo demonstracemi proti diskriminaci žen a potlačování lidských práv, přičemž jeho členky své protesty pořádají vždy polonahé.

"Tělo Oksany se našlo v pondělí v jejím bytě. Zabila se," řekla šéfka hnutí Inna Ševčenková. Ta podle stanice BBC také uvedla, že přesné datum smrti ještě není známo, nejspíš je určí až pitva. Šačkovou naposledy viděli živou v pátek. Na rozloučenou prý napsala "všichni jste falešní".

Šačková v dubnu 2008 v Kyjevě patřila ke čtyřem spoluzakladatelkám hnutí, které později poznamenal rozkol a přesídlení do Francie. Tam získaly azyl po útocích ve vlasti.

Naposledy napůl obnažená demonstrantka překvapila bývalého italského premiéra Silvia Berlusconiho ve volební místnosti při březnových volbách. Podobný incident se stal i v Praze během prezidentských voleb. Aktivistka hnutí Femen Anželina Diašová se vrhla ve volební místnosti na prezidenta Miloše Zemana. Na odhalených prsou měla nápis "Zeman, Putin's slut" (Zeman, Putinova děvka).

Témata:  FEMEN sebevražda Francie

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy