Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Obnažená aktivistka se ve Vatikánu vrhla na Ježíška. Bůh je žena, křičela

Vatikán, ilustrační foto
Vatikán, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Vatikán - Aktivistka ze skupiny Femen se dnes pokusila zmocnit sochy Ježíška na Svatopetrském náměstí ve Vatikánu. S obnaženými ňadry přeskočila bezpečnostní zábrany a s pokřikem "Bůh je žena" se hnala k betlému v nadživotní velikosti.

Policisté ji zastavili ve chvíli, kdy sahala po postavě Ježíška. Skupina Femen na své internetové stránce ženu identifikovala jako Alisu Vinogradovovou a nazvala ji "sextremistkou".

Stejná událost se ve Vatikánu stala o Vánocích před třemi lety, kdy se jiné člence Femenu podařilo sochy Ježíška zmocnit. Byla zatčena a posléze propuštěna, vatikánské úřady jí ale zakázaly vstup na území církevního státu.

Hnutí Femen vzniklo v roce 2008 a proslulo skandálními akcemi polonahých aktivistek na Ukrajině, v Rusku i na západě Evropy. Na svém webu uvádí, že jeho cílem je "úplné vítězství nad patriarchátem". Jedna ze zakladatelek Femenu v lednu uvedla, že hnutí se už v roce 2015 fakticky rozpadlo a od té doby jsou všechny akce už jen vlastními iniciativami jednotlivých demonstrantek, i když se konají pod značkou Femen.

Témata:  FEMEN Vatikán feminismus

Aktuálně se děje

15. dubna 2024 21:04

Češi pracují na zajištění další munice pro Ukrajinu, přiznal Fiala

Česko má nasmlouváno 180 tisíc kusů dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu a pracuje na zajištění dalších 300 tisíc kusů, prozradil premiér Petr Fiala (ODS) britskému deníku Financial Times. Evropa musí podle Fialy posílit také vlastní obranu.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy