Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Záhadu mrtvého z Matterhornu pomohl rozlousknout facebook

Facebook
Facebook
Foto: Pixabay

Milán - Záhadu muže, který byl pohřešován od roku 1954 a jehož tělo se našlo před třinácti lety na italské straně Matterhornu, se podařilo rozlousknout. Na základě facebookové výzvy se přihlásila příbuzná mrtvého.

Italská policie před časem na facebooku vyzvala veřejnost, aby pomohla s identifikací neznámého muže, jehož tělo vydal před třinácti lety alpský ledovec. Zhruba po měsíci se jim přihlásila žena z Paříže. Informoval o tom dnes list La Repubblica.

Pětatřicetiletý úředník francouzského ministerstva financí Henri Joseph Leonce Le Masne zmizel 26. března 1954, poté co se vydal na túru na Matterhorn. Jeho bratr Roger jej hledal mezi Turínem a Cervinií na úpatí Matterhornu čtyři týdny, než pátrání vzdal.

Právě Rogerova dcera Emma Nassemová se o výzvě italské policie doslechla. Svého strýce poznala na základě popisu, podle kterého byl 1,65 metru vysoký, nosil brýle, měl na sobě zelený svetr a u sebe lyže značky Rossignol a kovové hůlky, které si tehdy mohl dovolit jen málokdo.

Po první předběžné identifikaci na základě fotografie, kterou Nassemová italským kriminalistům poskytla, se podařilo totožnost mrtvého z Matterhornu potvrdit na základě testů DNA. Tělo Francouze bude nyní převezeno do Paříže, kde jej jeho 94letý bratr Roger hodlá pohřbít. 

Témata:  Alpy Itálie zajímavosti Facebook

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy