reklama

Nezletilé migrantky nacházející se v italském městě Ventimiglia jsou údajně obtěžovány. Informoval o tom nezisková organizace Save The Childer.

Velmi mladé dívky většinou ze subsaharské nebo východní Afriky, jsou podle zprávy nuceny k prodávání vlastního těla, aby mohly zaplatit poplatky pašerákům lidí. Cesta může stát 50 až 150 eur. Jiné si pak prý tímto způsobem vydělávají na potraviny nebo střechu nad hlavou.

Raffaela Milano, ředitelka nevládní organizace, uvedla, že mladé dívky jsou zvláště ohroženy a zranitelné. Dodala, že tyto dívky „jsou vystaveny velmi vážným rizikům zneužívání a vykořisťování a v mnoha případech jsou oběťmi velkého ponižování a promiskuity“.

Nevládní organizace se také zaměřila na problematiku prostituce v italském hlavním městě a odhalila 1 904 případů sexuálního zneužívání nezletilých. Velká většina mladých migrantek nucených k prostituci (přibližně osm z deseti) původně pocházelo z Nigérie.

Organizace tvrdí, že pasáci dívky verbují přímo z migračních přijímacích střediscích a využívají různé prostředky – dívkám tvrdí, že musí splatit dluhy nebo jim vyhrožují voodoo pověrami.