Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Kalifornii se rozhořel další požár, dusivý kouř zasáhl i Yosemitský park

požár
požár
Foto: Pixabay

San Francisco - Poblíž města Covelo severně od San Franciska se začal šířit nový požár, který ohrožuje desítky domů. A meteorologové nemají dobré zprávy. Nejméně do konce tohoto týdne neopustí Kalifornii suché počasí s vysokými teplotami, které přispívá k šíření ohně.

Kalifornští hasiči, kteří od minulého týdne bojují na severu tohoto amerického státu s ničivými požáry, mají od úterka další starost. 

Úřady nově nařídily evakuaci obyvatel šesti desítek domů v zemědělské oblasti v okolí Covela, kde se oheň začal rychle šířit kvůli silnému větru. Další dva velké požáry zuří přibližně 60 kilometrů jižně odtud na území okresů Mendocino a Lake. Hasiči odhadují, že ohroženo je celkem na 12.000 obytných budov.

Nepříjemnosti způsobuje i dým šířící se do velké vzdálenosti. Správa Yosemitského parku byla nucena prodloužit uzavírku území v Yosemitském údolí, které je ohrožováno kouřem. Zatímco původně měla skončit v pátek, správci ji prodloužili nejméně do soboty.

Témata:  požáry v USA USA požáry

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 14:04

Hackeři zaútočili na ČTK. Na webu zveřejnili dvě smyšlené zprávy

Zpravodajský web České noviny, který provozuje tisková agentura ČTK, se v úterý stal terčem hackerského útoku. Na stránkách se objevily smyšlené texty o údajném atentátu na nově zvoleného slovenského prezidenta Petera Pellegriniho. Případem se zabývají příslušné úřady.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy