Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Vražda kardiologa exprezidenta Bushe: Motivem mohla být pomsta za smrt pacientky

Lékaři
Lékaři
Foto: Pixabay

Houston - Muž podezřelý ze zastřelení kardiologa někdejšího prezidenta George Bushe staršího Marka Hausknechta možná chtěl pomstít svoji matku, která před 20 lety zemřela Hausknechtovi na operačním stole.

Šéf policie v texaském Houstonu Art Acevedo to dnes uvedl na tiskové konferenci. Podezřelý 62letý Joseph James Pappas by podle něj měl být pokládán za nebezpečnou, ozbrojenou osobu s možnými sklony k sebevraždě.

Pětašedesátiletý doktor Hausknecht zemřel v Houstonu 20. července. Při ranní cestě na kole do práce jej minul jiný cyklista jedoucí v opačném směru. Ten poté zastavil, otočil se a vypálil dvě rány na vzdalujícího se Hausknechta. Když byl převezen do nemocnice, byl už po smrti.

Na Pappase byli vyšetřovatelé upozorněni v úterý, řekl Acevedo, avšak neupřesnil, jakým způsobem. Při prohlídce bydliště podezřelého pak policie našla důkazy, které jej spojují se zabitím Hausknechta, napsala agentura AP. Poslední informace o podezřelém jsou prý z úterního rána, kdy odeslal sms zprávu, v níž adresátovi psal, že si chce vzít život. Acevedo uvedl, že Pappase nikdo neviděl nejméně 36 hodin.

Zesnulého kardiologa popsali pozůstalí jako pokorného a štědrého muže, kterého jeho pacienti zbožňovali. Hausknecht v roce 2000 pomáhal také americkému exprezidentovi Bushovi staršímu, který se potýkal se srdeční arytmií. Bývalá hlava státu po smrti doktora uvedla, že Hausknecht byl fantastický kardiolog a dobrý člověk".

Témata:  George H. W. Bush USA lékaři

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy