Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Německý Mannheim opět bude mít ponocného, zaměří se na hospody

Německá vlajka
Německá vlajka
Foto: Pixabay

Mannheim - Mannheim bude mít ponocného. 27letý student Hendrik Meier má dohlížet na to, aby byl noční život v západoněmeckém městě bezproblémový. Za 50 hodin práce měsíčně dostane odměnu zhruba 1200 eur, tedy 30 tisíc korun.

V konkurzu na "nočního starostu", jak se nově zřizovaná funkce jmenuje, se Meier prosadil mezi čtyřmi desítkami uchazečů, informovala agentura DPA.

"Nejdříve se vzájemně trochu očucháme," řekl Meier agentuře DPA před začátkem své první "pracovní noci". S provozovateli zhruba 120 hospod, barů a klubů v centru města na Rýnu chce nejprve hovořit o tom, co je trápí a kde vidí šanci na zlepšení.

Spolupracovat bude Meier i s "denním starostou" města Peterem Kurzem a obracet se na něj budou moci - nejen se stížnostmi na rušení nočního klidu - také obyvatelé Mannheimu. Právě Meier by měl fungovat jako prostředník v případě konfliktů. Soustředit by se ve své funkci nočního starosty chtěl student i na problematiku obtěžování žen v nočních klubech.

Úřad ponocného minulosti zavedly velké evropské metropole jako Amsterodam, Londýn či Curych.

V minulosti ponocný varoval před požárem, zloději či cizími vojsky. Museli se často potýkat i s rozjařenými návštěvníky hospod a restaurací.

Témata:  Německo zajímavosti města

Aktuálně se děje

11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy

Donald Tusk

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.