Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Muslimové se chopí moci, musíme opět dobýt Evropu, kázal imám v mešitě v Kodani

Muslimové
Muslimové
Foto: Pixabay

Dánští prokurátoři vůbec poprvé podle nového zákona obvinili imáma, který vybízel věřící muslimy k tomu, aby vraždili zastánce židovské víry. Kodaňský imám také ve svých kázáních hovořil o dobytí Evropy.

Výzkumný a monitorovací institut MEMRI, který se věnuje sledování blízkovýchodních médií a s Blízkým východem souvisejících událostí na svých stránkách zveřejnil slova někdejšího kodaňského imámam Mundhira Abdallaha, který v červenci 2017 prostřednictvím facebooku vyzýval k vraždění Židů.

Imám také tvrdil, že „konečné řešení problému Levanty - po založení chalífátu a odstranění židovského subjektu - bude prostřednictvím dobytí Evropy“. „Evropa musí být znovu napadena," řekl, vyzývat k novému islámskému dobytí Al-Andalu (historický arabský název pro oblast Pyrenejského poloostrova ovládaného ve středověku muslimy), Balkánu a Říma.

Abdallah také prohlásil, že jakmile se muslimové znovu chopí moci, „vymažou a „zničí " Izrael a všechny americké základny v regionu. „Křižáci - Američané, Francouzi, Britové a Rusové - zneužili milovanou, hrdou a požehnanou Levantu, která je srdcem islámu... Zneužili k tomu nejodvážnější lidi – lidi nepřátelské vůči věřícím." Angličané nepřivedli Židy do Palestiny z úcty nebo lásky k nim, ale protože chtěli ublížit muslimům,“ kázal. 

Imam Abdallah také uvedl, že Židé „urychlují své zničení svým řáděním, zvráceností a odporností, které odrážejí nezměnitelnou povahu Židů". „Soudný den nepřijde, dokud muslimové nezavraždí všechny Židy," uvedl v březnu imám Abdallah na svých videích na Facebooku a YouTube. Tvrdil také, že není „rasista", ale že „ to souvisí s židovským charakterem a psychikou a nemocnou židovskou mentalitou“.

Minulý týden byla proti imámovi vznesena kvůli jeho nenávistnému kázání obvinění. Je to je poprvé, kdy bylo v Dánsku vzneseno takové obvinění podle nového trestního zákoníku. Ten platí od ledna 2017. Abdallahovi hrozí až tři roky vězení. Mešita, ve které kázal, je známá tím, že do ní zavítal Omar al-Hussein den před svým činem, kdy v kodaňské synagoze v únoru 2015 zavraždil dvě osoby.

Témata:  muslimové Dánsko Islám

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy