Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Policie uzavřela masakr v Las Vegas bez výsledku

Stephen Paddock (střelec z Las Vegas)
Stephen Paddock (střelec z Las Vegas)
Foto: CBS NEWS

Las Vegas (USA) - Deset měsíců po nejtragičtějším masakru střelnou zbraní v moderních dějinách USA neznají vyšetřovatelé odpověď na klíčovou otázku. Nevědí, proč 46letý Stephen Paddock zabil 58 lidí, dalších více než 500 postřelil a nakonec spáchal sebevraždu.

Po stovkách výslechů a tisících hodin práce také policisté nenašli známky širšího spiknutí nebo toho, že by 1. října 2017 na dav návštěvníků koncertu střílel kromě Paddocka ještě někdo jiný. Žádné další obvinění tedy v souvislosti s masakrem nepadne, řekl na tiskové konferenci policejní velitel Joe Lombardo.

Pachatele Paddocka popsal jako "nezajímavého" muže, který jevil známky problémů, úřady však nemohou s jistotou činit žádné další závěry, napsala agentura AP. Vyšetřování ukázalo, že Paddock byl samotář, který utratil hodně peněz na hazardních hrách. Za poslední dva roky svého života klesl součet prostředků na jeho 14 bankovních účtech z částky 2,1 milionu dolarů (46,5 milionu Kč) na 530.000 dolarů (11,7 milionu Kč), přičemž podle vyšetřovatelů muž zaplatil 600.000 dolarů v kasinech.

Z dokumentů zpřístupněných policií také podle AP vyplývá, že Paddock si opakovaně stěžoval své přítelkyni, že je nemocný a doktoři mu nedokážou pomoci. Bratr střelce Bruce Paddock zase svého sourozence označil za mentálně nemocného a paranoidního jedince ačkoli vypověděl, že s ním v průběhu posledních více než deseti let nehovořil. Svého bratra nepovažoval ani za osobu se sklony k násilí či za drogově závislého.

Témata:  střelba na koncertě v Las Vegas Stephen Paddock

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 21:33

Julia Navalná je na seznamu 100 nejvlivnějších lidí světa časopisu Time

Julia Navalná, vdova po zesnulém ruském opozičním vůdci Alexeji Navalném, hovořila pro časopis Time o svém rozhodnutí vstoupit do politiky poté, co se objevila na obálce jeho posledního čísla, které je věnováno stovce nejvlivnějších lidí světa.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy