Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kim se nepoučí? Zpráva odhalila, co se děje v KLDR

Severní Korea, ilustrační foto
Severní Korea, ilustrační foto
Foto: Pixabay

New York - Severní Korea neukončila své jaderné a raketové programy a porušuje tak nadále rezoluce OSN. Uvádí se to v tajné zprávě Spojených národů, k níž se dostala agentura Reuters.

Podle zprávy se KLDR snaží prodat své zbraně "řadě blízkovýchodních a afrických států". Zpráva konstatuje, že "zakázaná vojenská spolupráce mezi Severní Koreou a Sýrií pokračuje v nezmenšené míře".

KLDR se s nabídkou zbraní obrátila například i na jemenské šíitské povstalce, které podporuje rovněž šíitský Írán a kteří v jemenské občanské válce bojují proti vládě prezidenta Abdar Rabbúa Mansúra Hádího. Tomu od března 2015 pomáhá Západem podporovaná koalice v čele se sunnitskou Saúdskou Arábií. Válka si už vyžádala více než 10.000 lidských životů a přinutila přes tři miliony lidí opustit domov.

Severní Korea podle zprávy také porušuje zákaz vývozu textilu, když mezi říjnem 2017 a březnem 2018 exportovala zboží v ceně více než 100 milionů dolarů.

Témata:  Severní Korea OSN (Organizace spojených národů)

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 12:57

GIBS obvinila policisty kvůli únorovému incidentu před barem v Praze

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy