Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Itálie se mění v peklo? Gangy uprchlíků řádí v ulicích, útočí mačetami

Uprchlíci, ilustrační foto
Uprchlíci, ilustrační foto
Foto: UNHCR

Řím - Italské město Ferrara se změnilo doslova v bojiště, kde spolu válčí skupiny migrantů. Nigerijci ozbrojeni noži a mačetami tu téměř bez přestávky bojují už tři dny, píší místní média.

Konkurenční nigerijské gangy změnily město na severovýchodě země ve válečnou zónu. Pět migrantů bylo zraněno. Místní obyvatelé říkají, že mnoho z nich je vyzbrojeno střelnými zbraněmi, píše italský deník Il Giornale.

Konflikty mezi soupeřícími gangy migrantů trvají už několik měsíců, na facebooku se v červnu objevila videa, která ukazují násilné masové potyčky mezi nigerijskými obyvateli. To vše přímo za denního světla.

Nejnovější konflikt se rozhořel v neděli v okrese Giardino Arianuova Doro, když byl jeden migrant pronásledován jinými migranty, kteří zřejmě pocházeli ze znepřáteleného gangu. Pronásledovatelé nakonec muže chytili, zmlátili a rozbili mu lebku mačetou. Mladík byl odvezen do nemocnice. Jeho stav je natolik vážný, že jej lékaři drží v umělém spánku.

Jen pár hodin po prvním incidentu byl další mladý migrant napaden mačetou a zbit. Útočnici jej po napadení nechali ležet v tratolišti krve. V pondělí pak došlo k ještě jednomu útoku. Očitý svědek navíc vypověděl, že jeden z Afričanů u sebe měl pistoli.

V noci z úterý na středu pak došlo v místním parku k obří rvačce soupeřících nigerijských gangů. Migranti byli ozbrojeni noži a dalšími zbraněmi. Svědek, který na místě rvačky objevil tři migranty, z nichž dva byli pobodaní, řekl policistům, že jeden z těchto zraněných měl bodnu ránu jen pár centimetrů od hlavní tepny a tak mohl při konfliktu snadno zemřít.

Témata:  Itálie Nigérie uprchlíci

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 20:13

Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy

Prezident Petr Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy a nevylučuje možnost svolání kulatého stolu s představiteli tripartity a odborníky. Tuto možnost zmínil na tiskové konferenci a navrhuje termín na přelomu května a června. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy