reklama

Toto přirovnávání začalo v roce 2013, kdy se na internetu objevila fotografie Si Ťin-pchinga kráčejícího po boku tehdejšího amerického prezidenta Baracka Obamy vedle obrázku, na němž Medvídek Pú jde vedle Tygříka. V roce 2014 se pak objevila fotografie čínského prezidenta, jak si potřásá rukou s japonským premiérem Šinzó Abem - a doplnil ji obrázek Medvídka Pú s Ijáčkem.

V roce 2015 se fotografie Si Ťin-pchinga v koloně doplněná obrázkem Medvídka Pú v autíčku stala "nejcenzurovanějším snímkem v Číně", tvrdí politologická skupina Global Risk Insights (GRI).

Podle GRI mažou cenzoři zmínky o Medvídkovi Pú proto, že jeho srovnávání s prezidentem vnímá Peking jako "závažnou snahu podkopat důstojnost prezidentského úřadu a samotného Si Ťin-pchinga".

Kryštůfek Robin je hraný film, který vypráví příběh dospělého Kryštůfka v podání Ewana McGregora. Toho náhoda svede znovu dohromady s jeho nejmilejším společníkem z dětství - Medvídkem Pú, který ze všeho nejvíc na světě miluje med, ale je vždycky společně se svými plyšovými kamarády připravený pomoci příteli v nouzi.