Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Španělský armádní letoun v Estonsku omylem odpálil raketu vzduch-vzduch

Eurofighter Typhoon, ilustrační fotografie
Eurofighter Typhoon, ilustrační fotografie
Foto: eurofighter.com **www.eurofighter.com**

Tallinn - Letadlo španělských ozbrojených sil dnes v estonském vzdušném prostoru omylem odpálilo raketu vzduch-vzduch. Informoval o tom zpravodajský web listu Postimees. Letoun se vrátil na domovskou základnu ve Španělsku, incident vyšetřuje estonská vojenská policie.

K incidentu došlo v okolí města Otepää na jihovýchodě Estonska, kde se stíhačka Eurofighter Typhoon 2000 účastnila vojenského cvičení.

Po chybném odpálení raketa měla sama zničit. Není prý ale vyloučeno, že téměř čtyřmetrová střela s ostrou hlavicí dopadla na zem a explodovala. Naposledy byla raketa spatřena asi 40 kilometrů od města Tartu.

V prostoru manévrů podle Postimees raketu zatím neúspěšně hledají armádní vrtulníky. Úřady varovaly obyvatele okolních oblastí, aby se při nálezu podezřelého objektu ničeho nedotýkali.

Témata:  Estonsko Španělsko Eurofighter Typhoon

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy