Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Salvini brojí proti homosexuálům: Nesouhlasí, aby oba partneři měli stejný nárok na rodičovství dítěte

Vlajka Itálie
Vlajka Itálie
Foto: Pixabay

Řím - Italský ministr vnitra Matteo Salvini se postavil proti tomu, aby oba členové homosexuálních párů měli stejný nárok na rodičovství dítěte. V Itálii není povoleno náhradní mateřství a dvojice stejného pohlaví nemohou adoptovat děti. Schválení náhradního mateřství a "podobných děsů" nynější vláda nezvažuje, řekl ministr vnitra.

Salvini oznámil, že nařídil změnit formulaci žádosti o průkaz totožnosti nezletilých tak, aby se oba členové dvojice stejného pohlaví už nemohli prohlásit za rodiče dítěte. Jeho pokyn se ale patrně příčí platným zákonům a soudním výnosům, napsal dnes deník La Repubblica. 

"Dozvěděl jsem se, že na webu ministerstva vnitra jsou v žádosti o elektronický průkaz totožnosti (pro nezletilé) kolonky 'rodič 1' a 'rodič 2'. Ihned jsem nařídil změnu webu a znovu zavést vymezení 'otec' a 'matka' - je to jen malý krok, ale učiním na ministerstvu vnitra vše, co ústava umožňuje. Budu bránit přirozenou rodinu, která je založena na svazku muže a ženy," řekl Salvini v rozhovoru s internetovým katolickým deníkem La Nuova Bussola Quotidiana.

Ani přes jeho slova se ale formulář na stránkách italského ministerstva vnitra zásadně nezměnil. Původní kolonky nahradil neutrální výraz 'rodiče', upozornil list La Repubblica.

Témata:  Itálie homosexuálové adopce Matteo Salvini

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy