Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Egyptě zadrželi bývalého koptského mnicha, je podezřelý z vraždy

Egypt
Egypt
Foto: Pixabay

Káhira - V Egyptě dnes zadrželi bývalého mnicha Vaíla Saada. Policie ho podezřívá z nedávné vraždy biskupa ve významném koptském klášteře v poušti severozápadně od Káhiry.

Saad už dříve porušoval mnišské povinnosti. Nyní se podle agentury Mena přiznal k vraždě 64letého opata kláštera svatého Makaria Velikého. Uvedl, že měl komplice. Vražda se stala 29. července.

Patriarcha koptské církve Tavadros II. v reakci zakázal na rok přijímat nové mnichy. Těm stávajícím pak zakázal opouštět klášter bez oficiálního povolení a duchovním zakázal používat sociální média, protože to není v souladu s mnišským životem.

Koptští křesťané tvoří asi deset procent ze zhruba 96 milionů obyvatel Egypta.

Témata:  Egypt vražda

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy

Donald Tusk

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.