Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

350 deníků proti Trumpovi: Vydají úvodníky, ve kterých se ohrazují proti útokům na média

Donald Trump
Donald Trump
Foto: kremlin.ru

New York - List The Boston Globe minulý týden vyzval deníky v USA, aby odsoudily "špinavou válku" prezidenta Donalda Trumpa proti médiím. Iniciativa se setkala s velkým ohlasem. Téměř 350 novin dnes vydá úvodníky, ve kterých budou bránit svobodu tisku.

Trump často útočí na média, která ho neoslavují. Kritické zprávy vůči své osobě označuje za fake news a novináře má za nepřátele lidu.

Původně měly články vyjít asi ve stovce médií, jejich počet ale postupně narůstal. Podle údajů ze středečního rána se akce nakonec mělo zúčastnit 343 médií.

Z mimoevropských deníků například The Guardian. "Donald Trump není prvním americkým prezidentem, který útočí na tisk nebo který má pocit, že s ním (tisk) jedná nečestně. Je ale prvním, který vypadá, že má promyšlenou a konzistentní politiku podkopávání, delegitimizace a dokonce ohrožení práce tisku," stojí v úvodníku britského listu.

Témata:  Donald Trump noviny a tisk média

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 13:13

Zimní počasí v Česku: Od dopoledne sněží, ústav aktualizoval výstrahy

Do českých hor i nížin se vrátila zima, ve vyšších polohách už od dopoledne sněží. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) v pátek upřesnil výstrahu před novou sněhovou pokrývkou a mrazem ve vegetačním období. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy