Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

OSN zkritizovala Trumpa za útoky na novináře

Donald Trump
Donald Trump
Foto: kremlin.ru

Washington/Ženeva - Vysoký komisař OSN pro lidská práva Zajd Raad Husajn dnes zkritizoval amerického prezidenta Donalda Trumpa za jeho útoky na média. Prý mohou mít dominový efekt i za hranicemi USA a komplikovat práci novinářům i v jiných zemích.

Trump obviňuje média, která jsou vůči němu kritická, že produkují falešné zprávy, tedy fake news. Sám je ovšem pravidelně přistižen se zveřejňováním zkreslených či přímo lživých informací.

"Označení tisku tímto způsobem je velmi znepokojující," řekl dnes Husajn krátce před závěrem svého čtyřletého mandátu. "Protože má také demonstrativní efekt, ostatní vedoucí představitelé v autoritářských prostředích se budou chovat stejně," dodal.

Husajn upozornil, že v zemích, kde není svoboda slova tak dodržována jako v USA, je pak zákonitě obtížnější pro novináře, aby zveřejňovali svou práci. 

Témata:  Donald Trump novináři OSN (Organizace spojených národů)

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 21:41

Hamás ukázal rukojmího na videu. Zmocnil se ho na festivalu

Teroristé z palestinského hnutí Hamás ve středu zveřejnili video s jedním z rukojmích. Podle médií jde o izraelsko-amerického mladíka, kterého se militanti zmocnili na festivalu. V rámci války v Gaze má brzy následovat další fáze - izraelská ofenziva do Rafáhu. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy