Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Španělská policie dopadla migranta, který v Německu ubodal ženu

Španělská policie
Španělská policie
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Berlín - Podezřelý z ubodání 36leté Němky v Düsseldorfu, ke kterém došlo před více než týdnem, byl dnes zadržen na jihu Španělska. Údajným pachatelem je 44letý Íránec Alí S.

Podle agentury DPA to dnes oznámily policie a státní zastupitelství v Düsseldorfu. Německá policie údajně už brzy po činu věděla, že podezřelý je v zahraničí.

Podle dosavadních poznatků vyšetřovatelů muž minulé pondělí ženu pronásledoval, pak ji zákeřně napadl a ubodal. Útočník a oběť se údajně znali a motivem činu by mohla být zhrzená láska.

Podle německých médií byl útočníkem Alí Šáhghalí, jemuž byl přiznán status uprchlíka. V minulosti nebyl soudně trestaný. Do Německa údajně přišel v roce 2001 a v zemi žije také jeho osm bratrů.

Španělská policie úspěšně lokalizovala přesné místo pobytu muže, na něhož byl minulý týden vydán mezinárodní zatykač.

Dnes v 13:30 SELČ muže zadrželi španělští policisté v Andalusii. Spolupracovali přitom s německými kriminalisty. Další podrobnosti úřady nesdělily.

Témata:  Německo Španělsko vražda policie Španělsko

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy