Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Co se stalo v německém Chemnitzu? Na veřejnost se dostaly alarmující detaily

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: INT

Chemnitz - Násilná smrt Němce ve městě Chemnitz vyvolala protesty a útoky na přistěhovalce. Deník Bild dnes uvedl, že irácký Kurd Júsif A. podezřelý z vraždy byl už v minulosti trestán mimo jiné za ublížení na zdraví.

S Iráčanem (22) je kvůli činu ve vazbě také o rok starší Syřan Alá S. Júsif A. byl za poslední dva roky dvakrát odsouzen k pokutě za držení drog. Pokutu musel platit také za podvod, poškození věci a nebezpečný zásah do silniční dopravy.

Muž, který v Německu nedostal azyl, ale kvůli situaci ve své rodné zemi prozatím mohl zůstat, si nejvyšší trest od soudu odnesl v červenci 2018. Za to, že několika lidem při sporu v ubytovně pro uprchlíky nastříkal do obličeje pepřový sprej, byl uznán vinným z ublížení na zdraví, za což dostal osmiměsíční trest s odkladem na dva roky.

Deník Die Welt napsal, že Júsif A. podle svých spolubydlících pracoval šest dní v týdnu u jednoho holiče v Chemnitzu. Německé úřady ho ale vedly jako člověka bez povolání.

Obětí nedělního násilného činu se stal Němec (35) s kubánskými kořeny Daniel H., pro jehož rodinu asi 20 firem z Chemnitzu vybralo na 20.000 eur (515.000 korun).

Témata:  Německo vražda policie Německo

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy

Donald Tusk

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.