Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Vyšetřování vraždy v Chemnitzu: Hledá se třetí podezřelý, soud na Iráčana vydal zatykač

Policie Německo
Policie Německo
Foto: INT

Chemnitz - Saské státní zastupitelství pátrá v souvislosti s vraždou pětatřicetiletého Němce v Chemnitzu (Saské Kamenici) po třetím podezřelém. Jde o Iráčana. Zatykač na něj soud vydal dnes dopoledne, informují německá média.

Vražda Němce s kubánskými kořeny, z níž byli dosud podezřelí dva mladí muži z Iráku a Sýrie, vedla v Chemnitzu k řadě protestů. Některé z nich doprovodily střety s policií a také útoky pravicových radikálů na přistěhovalce.

Dva podezřelí muži jsou ve vazbě už od 26. srpna, kdy Daniel Hillig zemřel. O pátrání po třetím podezřelém informovaly úřady až dnes.

Mezitím ministerstvo vnitra zveřejnilo informace, z nichž vyplývá, že není úplně jisté, odkud pocházejí první dva podezřelí. V případě údajného Syřana totiž úřady dosud vycházely jen z jeho vlastních slov, v případě údajného Iráčana pak z jeho vyjádření a falešných dokumentů, které předložil. V obou případech se nyní německé úřady snaží zjistit, odkud muži skutečně jsou.

V Chemnitzu, který leží nedaleko hranic s Českem, je dnes klid, tamní dění ale nadále vzbuzuje velké emoce. V pondělí večer se zde koncertu proti rasismu a pravicovému radikalismu zúčastnilo kolem 65.000 lidí, akci ale na twitteru tvrdě odsoudila politička Alternativy pro Německo (AfD) Beatrix von Storchová. "Jste poddanými Merkelové, jste nechutní a tancujete na hrobech," vzkázala lidem, kteří se pokojného koncertu zúčastnili.

Témata:  Německo vražda policie Německo

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:02

Rusko zabilo Alexeje Navalného. Putin je nelegitimní prezident, oznámila Rada Evropy

Parlamentní shromáždění Rady Evropy (PACE) jednomyslně přijalo rezoluci, v níž viní ruský stát ze smrti opozičního politika Alexeje Navalného ve vězení a znovu vyjadřuje své přesvědčení, že Vladimir Putin je nelegitimním prezidentem.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy