Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Zemětřesení v Japonsku má už 37 obětí, záchranáři dál hledají nezvěstné

Seismograf, ilustrační fotografie
Seismograf, ilustrační fotografie
Foto: Wikipedia **www.wikipedia.org**

Tokio - Japonské úřady evidují už 37 potvrzených obětí zemětřesení, které v noci na čtvrtek zasáhlo severní ostrov Hokkaidó. Informovala o tom agentura AP. Záchranáři stále pátrají po dvou nezvěstných v městečku Acuma, kde zemřely všechny kromě čtyř dosavadních obětí.

Městečko o 4600 obyvatelích na jihu ostrova Hokkaidó bylo blízko epicentra zemětřesení o síle 6,7 stupně. Otřesy zde vyvolaly velké sesuvy půdy, které pohřbily domy a silnice. V nedaleké regionální metropoli Sapporo byly škody hlavně na majetku.

Čtvrteční zemětřesení vyřadilo dodávky elektřiny na celém severním japonském ostrově obývaném 5,3 miliony lidí. Už v sobotu byly až na výjimky dodávky obnoveny.

Kvůli výpadku v provozu továrny na výrobu převodovek v Tomakomai se ale v pondělí zastaví práce v 16 z 18 provozů automobilky Toyota Motor po celém Japonsku.

Témata:  Japonsko zemětřesení sesuv půdy

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 14:01

Počet mrtvých v Pásmu Gaz překročil 34 tisíc

Pracovníci úřadu civilní obrany v Pásmu Gazy od pátku vyzvedli těla 210 Palestinců z improvizovaného pohřebiště v areálu nemocnice Násir ve městě Chán Júnis na jihu oblasti, informuje agentura AP. Od začátku izraelské operace loni v říjnu v Pásmu Gazy zemřelo nejméně 34 151 Palestinců a dalších 77 084 bylo zraněno, sdělily dnes tamní úřady.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy