Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Auto najelo v Číně do davu lidí, devět mrtvých

Autonehoda
Autonehoda
Foto: Pixabay

Peking - Devět lidí zabil a více než 40 dalších zranil řidič sportovního-užitkového vozu (SUV), když v centrální čínské provincii Chu-nan najel do davu na náměstí ve městě Cheng-jang.

Informovala o tom agentura AP s odvoláním na místní úřady. Incident se stal dnes večer místního času (po poledni SELČ). Policie čin vyšetřuje, o terorismu zatím nehovoří.

Policie 54letého řidiče červeného SUV zadržela. Dopadený Jang Can-jün si v minulosti několikrát odpykal trest ve vězení za žhářství, přepadení nebo zločiny spojené s drogami, informoval list Beijing Youth Daily.

Místní vláda čin označila za "záměrný, zlomyslný a (spáchaný) s úmyslem zranit".

Na záběrech z místa lidé utíkají z rušného náměstí a někteří se pokoušejí pomoci těm, kteří zůstali ležet na zemi. Agentura AP uvedla, že zraněno bylo 46 lidí. Zpravodajský server BBC s odvoláním na místní média napsal, že některá zranění se jevila jako bodné rány.

Témata:  Čína nehody aut

Aktuálně se děje

4. května 2024 8:22

Morawiecki si kopl do EU. V Polsku vzbudila jeho slova pozdvižení

Bývalý polský premiér Mateusz Morawiecki označil Brusel v rozhovoru pro maďarský týdeník Mandiner za hrozbu pro evropskou demokracii. EU podle něj zadržením fondů ovlivnila výsledek polských parlamentních voleb. Představitelé současné polské vlády jej za tyto výroky ostře zkritizovali. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy

VIDEO: Píseň slavící diktátora Kima se stala hitem TikToku. Skladba má nové, alarmující poselství

VIDEO: Píseň slavící diktátora Kima se stala hitem TikToku. Skladba má nové, alarmující poselství

Severokorejská propagandistická píseň "Friendly Father" (Přátelský otec) oslavující Kim Čong-una zaznamenala obrovský úspěch na sociální platformě TikTok, kde získala miliony zhlédnutí. Tato píseň, která chválí komunistického diktátora Severní Koreje, si získala oblibu zejména mezi mladou generací Z, která ji sdílela a komentovala s obrovským nadšením. Jeden uživatel ji označil jako "to, co jsem potřeboval dneska slyšet", zatímco další se dokonce zeptal, zda je k dispozici na hudební platformě Spotify.