Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Utah drtí masivní požár, stovky lidí opouští domovy

požár
požár
Foto: Pixabay

Washington - Úřady v americkém státě Utah nařídily evakuaci obyvatel několika stovek domů, které ohrožuje lesní požár. Oheň je rozfoukáván silným větrem a plocha, na které hoří, se od čtvrtka více než zdvojnásobila, napsala dnes agentura AP.

Požár nyní hoří jižně od města Spanish Fork na ploše 217 kilometrů čtverečních; ve čtvrtek večer to bylo "pouze" 80 kilometrů čtverečních. Úřady vyzvaly k evakuaci obyvatele tří obcí oblasti, která se nachází asi 50 minut cesty jižně od Salt Lake City.

Meteorologové očekávají, že horké, větrné počasí, které v oblasti vytvořilo ideální podmínky pro požáry, bude pokračovat i o víkendu. Od 6. září, kdy požár v zalesněné hornaté krajině zažehl blesk, se zatím nedaří dostat plameny pod kontrolu. Požár si rovněž vynutil uzavírky některých silnic, včetně dálnice číslo 89.

S plameny bojuje více než 430 lidí.

Témata:  požáry v USA požáry

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 14:14

Feri neuspěl s odvoláním, tříletý trest vězení za znásilnění platí

Exposlanec Dominik Feri půjde na tři roky do vězení za znásilnění dvou dívek a jeden další pokus o znásilnění, rozhodl odvolací soud v pondělí. Feri byl už loni v listopadu uznán vinným ve všech třech bodech obžaloby a potrestán nepodmíněným trestem v délce tří let. Někdejší politik, který vinu odmítá, se může dovolat k Nejvyššímu soudu.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy