Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Německu se množí útoky proti migrantům

Uprchlíci, ilustrační foto
Uprchlíci, ilustrační foto
Foto: UNHCR

Berlín - Migranti ze Somálska a Afghánistánu se v sobotu stali terčem dvou různých útoků v německé spolkové zemi Sasko-Anhaltsko. Oba incidenty mají podle policie na svědomí zřejmě pachatelé německého původu, napsala dnes agentura DPA.

V městečku Hasselfelde napadli dva muži v sobotu večer čtyřčlennou skupinu Afghánců na okraji sportovního hřiště. Podle DPA k nim přišli, nadávali jim a pokřikovali na ně rasistické urážky.

Sedmnáctiletého mladíka pak napadli. Utrpěl lehké zranění. Když proti útočníkům chtěla zasáhnout žena, která migranty doprovázela, strčili ji pachatelé proti autu. Nic se jí nestalo. Útočníci pak utekli.

V noci na dnešek se podobný případ stal i ve 30 kilometrů vzdáleném Halberstadtu, kde pětice opilých Němců urážlivě pokřikovala na tři Somálce vracející se do ubytovny. Při následné potyčce pak všichni tři žadatelé o azyl utrpěli lehká poranění, zraněn byl i jeden z údajných útočníků.

Policie oba případy vyšetřuje kvůli podezření z ublížení na zdraví a pro podezření z podněcování k rasové a etnické nenávisti.

Situace se v souvislosti s migranty v Německu v poslední době vyhrotila zejména ve městě Chemnitz (Saská Kamenice) nedaleko českých hranic. Po vraždě Němce, z níž je podezřelá trojice přistěhovalců, se tam odehrály demonstrace i útoky na cizince.

Témata:  uprchlíci Německo

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 21:42

Soud zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Weinsteinem

Nejvyšší soud amerického státu New York ve čtvrtek zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem z roku 2020, ve kterém byl uznán vinným ze sexuálních trestných činů. Nařídil zároveň nový proces v případě.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy