Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Uprchlík útočil nožem v Belgii. Policie po něm začala střílet

Belgická policie
Belgická policie
Foto: Wikipedia **www.wikipedia.org**

Brusel - Příslušníci belgické policie dnes postřelili muže, který jednoho z policistů napadl nožem v severní části Bruselu. Incident se stal u parku nedaleko migračního úřadu, kde táboří množství běženců, napsala agentura Reuters.

Dvojice policistů dnes narazila na dva muže přespávající venku a požádala je, aby místo opustili. Jeden z nich vytáhl nůž a nereagoval na výzvy policistů, aby zbraň odložil, sdělila mluvčí bruselské policie Ilse Van de Keereová. Policisté proti dotyčnému zakročili obuškem a slzným plynem.

"Tato osoba ale dál policisty ohrožovala a zranila jednoho z nich na hlavě," popsala Van de Keereová. Druhý z policistů poté na muže třikrát vystřelil a zasáhl ho do hrudníku a do nohy, dodala s tím, že postřelený muž utrpěl "vážné zranění a je v kritickém stavu". Podrobnosti o totožnosti zraněného policie nesdělila.

Belgické úřady uvedly, že nic nenaznačuje tomu, že by byl incident spojen s terorismem.

Témata:  policie Belgie Belgie uprchlíci

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy