Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Brexit ovládl Twitter. Píše se o něm častěji než o setrvání v EU

Práce s PC, ilustrační fotografie
Práce s PC, ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Londýn - Uživatelé sociální sítě Twitter píšou mnohem častěji o brexitu než o setrvání země v EU.

Vzhledem k průzkumům veřejného mínění, které nepřinášejí jednoznačná data, která by umožnila předpovědět výsledek referenda, se někteří pozorovatelé uchylují právě k analýze sociálních sítí, uvedla dnes agentura Reuters.

Celkem se na twitteru objevilo za poslední dva měsíce 5,4 milionu příspěvků k tématu referenda o setrvání Británie v EU. Referendum se bude konat 23. června.

Hashtag #Leave, který užívají hlavně příznivci odchodu Británie z evropského bloku, se v posledních dvou měsících objevil na twitteru ve více než 800.000 případech. Uvedl to server Brandwatch, který monitoruje sociální sítě. Hashtag #Remain, který ke svým příspěvkům na twitteru připojují hlavně zastánci setrvání Británie ve svazku evropských zemí, se objevil jen 400.000krát.

Hlavními tématy příspěvků uživatelů twitteru v souvislosti s nadcházejícím referendem byla migrace a hospodářství, nejčastěji zmiňovanými politiky byli premiér David Cameron a dva zastánci brexitu: bývalý starosta Londýna Boris Johnson a předseda protievropské Strany nezávislosti Spojeného království (UKIP) Nigel Farage.

 

Témata:  X (dříve Twitter) Velká Británie Brexit

Aktuálně se děje

11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy

Donald Tusk

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.