reklama

Hitlerovi příbuzní žijí už od druhé světové války v USA pod falešnou identitou. Po celá desetiletí odmítl Hitlerův prasynovec Alexander Stuart-Houston veřejně vystupovat. Teď prolomil mlčení a svůj původ využil k útoku na amerického prezidenta Donalda Trumpa. Doslova ho označil za lháře.

Stuart-Houston má 68 let a narodil se na Long Island ve státě New York. Nacistický diktátor byl strýcem Alexandrova táty Williama Patricka Hitlera (†76).

Alexander a jeho mladší bratři Brian a Louis Stuart-Houstonovi odmítali po celá desetiletí mluvit se sdělovacími prostředky. Deníku Bild se ale nakonec podařilo muže přesvědčit, aby médiu poskytl rozhovor.

Během rozhovoru Alexander Stuart-Houston, jehož prostřední jméno je Adolf, prozradil, že je republikánským voličem, ale že rozhodně není fanouškem současného prezidenta. „Posledním člověkem, kterého bych obdivoval, je Donald Trump. Rozhodně není jedním z mých oblíbených,“ řekl novinářům.

„Některé věci, které Trump říká, jsou v pořádku... Ale jeho způsoby mě otravuje. A prostě nemám rád lháře,“ nebral si servítky Stuart-Houston. „Vždycky hlasuji pro osobu, která odvádí nejlepší práci,“ vysvětluje.

Prozradil také, že podporuje německou kancléřku Angelu Merkelovou. „Mam jí rád. Je dobrá. Zdá se, že je inteligentní a chytrý člověk, "uvedl a poznamenal, že V případě uprchlické krize Evropě Merkelová „dělá to, co musí ".

Během rozhovoru Stuart-Houston mimo jiné uvedl, že jeden z jeho bratrů si chtěl vzít svou židovskou přítelkyni. Dívka jej ale po odhalení rodinného tajemství opustila a ze svatby sešlo.

Odmítl také tvrzení, že on a jeho bratři uzavřeli dohodu, že se nikdy neožení a nebudou mít děti, aby tak „zabili rodinu Hitlera“. Tuto fámu označil za „kec“. Faktem ale je, že jeho třetí bratr, Howard Ronald, zemřel při autonehodě v roce 1989. Ten sice děti neměl, ženatý ale byl.

Mnozí z jeho sousedů neznají skutečnou identitu rodiny. A ti, kteří znají pravdu, novinářům řekli, že jsou to „vynikající lidé" - navzdory jejich spojení s Adolfem Hitlerem. „Nemůžete je vinit za jejich příbuzné," řekla jedna z žen, která žije v sousedství Alexandera Stuart-Houstona.

Alexanderův dědeček, Alois Hitler, byl nevlastním bratrem nacistického vůdce a usadil se v anglickém Liverpoolu i s jeho manželkou Bridget Dowlingovou, která se narodila v Irsku.

Alexanderův otec William se přestěhoval do USA a sloužil v americkém námořnictvu. Ve druhé světové válce dokonce bojoval proti nacistům. Po válce si spolu se svou německou manželkou Phyllisem změnili příjmení na Stuart-Houstonovi. Pokoušeli se tak chránit svou rodinu před veřejnou kontrolou. Navíc se chtěli definitivně odstřihnout od Hitlera.