Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Při nehodě malého letadla v Německu zemřeli tři lidé

Letecká nehoda, ilustrační foto
Letecká nehoda, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Při nehodě malého letadla dnes v Německu zahynuli tři lidé, uvedla agentura AP s odvoláním na místní policii.

Letoun typu Cessna zasáhl tři osoby, včetně jednoho dítěte, když se snažil přistát na hoře Wasserkuppe nedaleko města Fulda ve spolkové zemi Hesensko, napsala agentura DPA. Všichni tři zranění zemřeli.

Podle místních médií k neštěstí došlo, když se pilotovi nepodařilo přistát a chtěl znovu vzlétnout. Právě v tom okamžiku narazil do lidí, kteří stáli vedle přistávací plochy. Smrtelná zranění utrpěly dvě ženy a desetiletý chlapec. Pět osob, čtyři na palubě letadla a jeden svědek, muselo být záchranáři ošetřeno a odvezeno do nemocnice, protože utrpěly šok.

Příčina nehody je zatím neznámá a policisté vše vyšetřují. V oblasti vládlo v době incidentu příjemné počasí. Hora Wasserkuppe, která je nejvyšší v Hesensku, je oblíbenou destinací pro výlety.

Témata:  Německo letectví a letadla letecké nehody

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 13:46

Černochová vymění šéfa Vojenského zpravodajství. Bude jím Bartovský

Vláda ve středu na návrh ministryně obrany Jany Černochové (ODS) odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Bartovského ředitelem Vojenského zpravodajství (VZ). Po úterním projednání na plénu sněmovního obranného výboru tak byly splněny zákonné podmínky pro jeho jmenování.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy