Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Mladý Němec byl obviněn z válečného zločinu

Islámský stát (ISIS)
Islámský stát (ISIS)
Foto: Wikimedia Commons

Berlín - V Německu byl z válečného zločinu obviněn Abdelkarim El B., údajně nedaleko severosyrského Halabu zhanobil mrtvolu svého protivníka. 30 letý Němec už čelí obvinění z členství v teroristické organizaci a přípravy násilného protistátního útoku.

Obviněný je německým občanem a před odchodem do Sýrie, kde se v roce 2013 zapojil do bojů v IS, žil ve Frankfurtu nad Mohanem ve středním Německu. Podle prokuratury ve Frankfurtu nad Mohanem Abdelkarim El B. bojoval opakovaně v první linii.

V listopadu 2013 prý zhanobil spolu s dalšími spolubojovníky tělo padlého nepřítele. Mrtvému uřezali uši a nos, do jeho hlavy pak stříleli jako do terče. Abdelkarim El B. navíc celou událost natočil na mobilní telefon.

V roce 2014 Němce zatkly úřady v Turecku. Po propuštění loni přicestoval zpět do vlasti, kde ho úřady zadržely. Už více než rok je ve vyšetřovací vazbě. Proces má začít 22. srpna.

V dubnu německá policie uvedla, že po celé zemi stíhá kvůli válečným zločinům spáchaným na území Sýrie a Iráku 13 osob.

Témata:  Německo válečné zločiny Islámský stát

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 20:13

Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy

Prezident Petr Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy a nevylučuje možnost svolání kulatého stolu s představiteli tripartity a odborníky. Tuto možnost zmínil na tiskové konferenci a navrhuje termín na přelomu května a června. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy