Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Při poruše eskalátoru v Římě bylo zraněno 20 lidí. Jedna osoba přišla o část nohy

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: www.metroweb.cz

Nejméně dvacet lidí bylo dnes zraněno v metru v Říme, když eskalátor s cestujícími náhle zrychlil a zřítil se. Sedm lidí je ve vážném stavu, z toho jeden člověk přišel o část nohy. Příčina poruchy jezdících schodů zůstává nejasná. Informovala o tom agentura AP.

Incident, který se stal na stanici Repubblica, byl zveřejněn na internetu. Při náhlém zrychlení eskalátoru začali na sebe lidé padat a ostatní z vedlejšího eskalátoru se jim snažili pomoci.

Většinu zraněných tvoří ruští fotbaloví fanoušci, kteří přijeli na zápas týmů AS Řím a CSKA Moskva. Sedm lidí je podle italských úřadů ve vážném stavu, většina má zranění dolních končetin.

Starostka Říma Virginia Raggiová uvedla, že podle svědků krátce před nehodou lidé na eskalátoru tančili a skákali. Římský dopravní podnik oznámil, že eskalátory v metru jsou pravidelně udržovány.

Témata:  Itálie eskalátory

Aktuálně se děje

16. dubna 2024 19:44

Podle Stanjury ODS nepočítá s vytvořením vládní koalice s hnutím ANO

Podle ministra financí a prvního místopředsedy ODS Zbyňka Stanjury strana nepočítá s možností vytvoření vládní koalice s hnutím ANO po příštích sněmovních volbách v roce 2025. Stanjura to uvedl v České televizi v podvečer. Podle něj se ODS bude příští rok snažit o volební vítězství s cílem získat pozici premiéra a stát se nejsilnější vládní stranou.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy

Vláda Petra Fialy ve Sněmovně

Vláda rozhodla o pokračování podpory firmám, které exportují na Ukrajinu

Vláda na středečním jednání rozhodla o pokračování podpory firmám vyvážejícím své zboží a služby na Ukrajinu. Schválila také dar pěti nevyužívaných vozů Službě státní ochrany Ukrajiny a rozvojový program státu pro realizaci záměru podpory bydlení, který má pomoci obcím zajistit vhodné pozemky pro výstavbu nájemních obecních bytů.